• Alvenfors
 • Barbados
 • Black Jack
 • Blender
 • Bob Stevens
 • Callinaz
 • Canyons
 • Casanovas
 • Chiquita
 • Donnez
 • Drifters
 • Engdahls
 • Fernandoz
 • Hedins
 • Holidays
 • Jannez
 • Jive
 • Jontez
 • Kindbergs
 • Larz Kristerz
 • Likes
 • Lövgrens
 • Mats Bergmans
 • Matz Bladhs
 • PerHåkans
 • Sannex
 • Scotts
 • Skåningarna
 • Shine
 • Thor Görans
 • Thoréns
 • Titanix
 • Voize
 • Wahlströms
 • Znits

Alvenfors

Pressbild Logotype Hemsida  
 

Alvenfors


Barbados

Pressbild Logotype Hemsida  
 

Barbados

Barbados är ett av Sveriges mest populära dans/show band som stått för förnyelse inom branschen under sjutton års tid. Låtar som Hold Me, Belinda, Grand Hotel, Rosalita, Kom Hem, Se Mig, Allt Som Jag Ser, Världen Utanför samt Bye Bye känns kanske igen. Dessa är några exempel på egna originallåtar som gruppen framfört och spelat in på platta. De har hittills hunnit med att ge ut tretton fullängdsskivor, ett tjugotal singlar och en video. Tre grammisar, tolv guldskivor och tre platinaskivor har hängts upp på troféväggen. Barbados har medverkat i Melodifestivalen inte mindre än fyra år i rad, 2000-2003.

Barbados spelar gärna upp till dans, likväl som de med bravur kan trycka på och leverera en ösig hit- /coverkväll åt företag eller krogar, alternativt en kombination av dessa. Valet är ditt!

Barbados är: Björn Lagerström - leadsång, Mathias Lager – gitarr och sång, Peter Samuelsson – bas och sång, Håkan Swärd – klaviatur och körsång, Magnus Wictorinsson - trummor och körsång.

Grabbarna är en blandning av självlärda och utbildade musiker. De lyssnar på väldigt olika typer av musik, vilket gör dem till en spännande konstellation musiker och människor med mycket att tillföra varandra. Detta kan inte bli annat än ett musikaliskt trevligt resultat. Barbados gör drygt 120 spelningar per år, med utgångspunkt Göteborg och ligger således på turné 2-3 dagar i veckan.

Black Jack

Pressbild 1 Logotype Hemsida Lyssna
Pressbild 2      
 

Black Jack

Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film "Black Jack". Det var med låten "Inget kan stoppa oss nu" även kallad "Inatt Inatt" som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela "Pling" Forsman. Låten blev under hösten 2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! "Corrine Corrina", "Sista dansen" och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med bandet.

Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996.

Under åren har Black Jack varit med i flera underhållningsprogram i TV, bl.a. Sommarkrysset, QX – Galan, Jeopardy, Mat Tina, Gokväll, Bingolotto, Nyhetsmorgon etc.

2016 sände SVT dokumentären” Black Jack - från film till verklighet ” som sågs av en miljonpublik.

Black Jack från Sundsvall består av:
Kjelle Danielsson, sång
Peder Matz, keyboard, dragspel, bas
Morgan Östlin, saxofon, keyboard, mandolin
Ove Olsson, gitarr, sång, bas
Mikael Östlin, trummor

Blender

Pressbild 1
Pressbild 2

Pressbild 3
Pressbild 4
Logotype .ai
Logotype .eps
Logotype .png
Logotype .svg
Hemsida
 

Blender

Blender startades i mars 2002 av Lasse Lundberg. Bandet vann på kort tid den stora publiken och blev ett heltidsband med sikte på Sveriges alla dansbanor. Dom är idag ett av de populäraste dansbanden i Sverige. Det märks inte minst på hur de blivit uppmärksammade i Guldklaven där de redan haft sju nomineringar på endast fem år. Redan efter tre år blev de nominerade till det mest prestigefyllda priset "Årets dansband".Utöver detta har de fyra vinster. Årets trummis 2003 -Lasse Lundberg årets gitarrist 2005 - Magnus Åkerlund och årets keyboardist 2006 -Ulf Härnströmoch årets album 2007.

Blender har spelat in två liveskivor som fått lysande recensioner av publiken. Tre singlar med eget material har släppts ”Head over heels”, ”It must be love” och "Du tänder alla ljus" Dessa har bla. toppat listor som Kalas i P4 och Sverigetoppen. "Du tänder alla ljus" blev även utsedd till "Årets duett" 2006 av den kände recensenten och krönikören Michael Nystås.I mars 2007 släppte Blender sitt första efterlängtade studioalbum "Alla essen på handen".Albumet fick lysande recensioner av media och publik runt om i landet och vann som sagt titeln "Årets album" i Guldklaven.

Blender jobbar hela tiden med att förstärka samspelet med publiken och förmedla positiv energi. Bandet är starkt engagerade i arbetet för återväxten av ny danspublik, men givetvis även i att behålla alla som redan är ute och dansar till bandet idag. Varumärket Blender präglas av en modern, glad och mycket dansant repertoar och en scenisk framtoning som andas glädje och positivism. Bland arrangörer och publik hör Blender till de mest efterfrågade banden i Sverige. Framtiden ser mycket ljus ut !

Blender utgår från Hudiksvall och består av:
Lasse Lundberg, trummor, sång - Maria Persson, sång - Jakob Svensson gitarr & sång - Robert Norberg, bas - Rikard André, keyboard, sång.

Bob Stevens

Pressbild
Logotype Hemsida
 

Bob Stevens

1 januari 2018 ersätts Mats Kärrlid av Christoffer Bengtsson.

Deras CD-"BOB STEVENS 2" har sålt mer än 15.000 ex. och fortsätter att sälja. Lyssna på låten "No More Boleros"och man förstår varför bandet är mycket omtyckta av publiken.

Orkestern har 4 stycken medlemmar och dom är:
Christoffer Bengtsson, sång-git
Dan Gustavsson, gitarr-sax-sång
Mats Olsson, saxofon-dragspel-keybord-sång
Mikael Langen, trummor

Callinaz

Pressbild 1 Logotype Hemsida
Pressbild 2    
 

Callinaz

Callinaz är ett ungt dansband med ursprung från nordvästra Skåne. Med vår fräscha stil och en repertoar med influenser från 50, 60-talet och rockabillymusiken blir vi unika på Sveriges dansbanor. Vi bjuder på ett gött livegung, stor variation och en rolig upplevelse! År 2014 tilldelades vi Sveriges Radiopris under prestigefyllda Guldklavengalan i Malung.

Callinaz består av:
Magnus Ehnberg - keyboard
Carolina Skaarup Olsson - sång, gitarr
Mikael Rosenqvist - bas
Andreas Holmberg - trummor
Tom Lindqvist - gitarr

Canyons

Pressbild Logotype
 

Canyons

Canyons orkester, dansband, startades 1973 av Thorsten Johansson från Alvesta, Sverige. Canyons började spela 1974 och var ett framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. De spelade in låten "Jag har väntat på dig" (En svensk version av ABBA:s I've Been Waiting for You) och hamnade på svensktoppen 1975 [1]. Det var två bandmedlemmar som var med hela vägen, Kerstin Dahlberg och Hans Eng. Kerstin deltog i Melodifestivalen 1983 och kom på sjätte plats.

1984 sålde Torsten Johansson bandnamnet till Thomas Andersson.

1984 startade Thomas Andersson upp orkestern i Bromölla. Bandet kom sedan att bli ett av 80-talets mest kända turnerande band i parkerna/dansrestaurangerna.

1990 testas Canyons fyra gånger på Svensktoppen och Bingolotto sänder en video med bandet som spelades in av SVT:s personal. En av testlåtarna var "Inget Stoppar Oss Nu" som Canyons var första band att göra dansbandsarr på. Originalet av låten finns på Spotify och Marike Johnsson Taylor sjunger. Denna version spelades i vinjetten till Dansbandskampen med Canyons!

"Jag kan se i dina ögon" är också en låt Canyons fick upp på listor samt Svensktoppen.

1990 "I Afton Dans" SR sänder från Hotell Öresund i Landskrona.

1992 tog Canyons paus efter ett gemensamt beslut.

2011 återbildades Canyons efter en lång paus. Thomas Andersson startade då upp med en ny konstellation!

2012 börjar Tina Svensson och Canyons påbörjar inspelningarna till skivan, "Utan dina andetag" som släpptes i juni 2013.

I maj månad 2013 deltar Canyons i Bingolotto (Dansbandskampen)!

Många av Canyons inspelningar finns med på samlings-skivor från Marianne Records, Mr-Music m.fl.

CANYONS nu!
Jessica Sjöholm, lead/kör
Krister Wrambjer, sång/kör, trummor
Magnus Danielsson, piano/keyboard/dragspel sång/kör
Thomas Andersson, saxofon/gitarr, sång/kör

Vi spelar en mogen dansant musik med kända schlagers och danslåtar! Vid behov kan vi kompa artister. Samtliga medlemmar läser arrangemang.

Skivor som släppts:  1977: Canyons Försent  1978: Canyons Mina Ögon  1986: Canyons Orkester "Röda Lilla Stugan" En låt som SVT använde i Vinjetten till ett Finskt/Svenskt program om gemensam kultur i Finland och Sverige!  1987: Canyons Orkester på begäran 87 Mariann Records  1988: Canyons Orkester på begäran 88 Mariann Records  2011: Canyons och Lena Lantz: singeln Tillsammans  2013: Canyons "Utan dina andetag" Atenzia Records  Ny Cd på gång, släpps våren 2016

Casanovas

Pressbild 1 Logotype Hemsida
Pressbild 2    
Pressbild 3    
 

Casanovas

Casanovas bildades 1989 på en fritidsgård i den östgötska staden Vadstena. På den tiden bestod deras repertoar till största delen av 50-talsrock. Fem år senare bestämde sig bandet för att satsa fullt ut på dansbandsmusiken och 1996 gick bandet ut på heltid, då som Sveriges yngsta heltidsorkester med en medelålder på 18 år. Med sin viljestyrka och kärlek till musiken slog sig Casanovas fram i den hårda musikbranschen, och det gav resultat. 1998 blev dem Svenska Dansbandsmästare på Kolsnäsudden i Sunne. De släppte sin första fullängdare "I varje del av mitt hjärta" 2000 på Mariann Grammofon, som blev mycket kritikerrosad. Som producent stod schlagerkungen Henrik Sethsson.

Under dessa år har Casanovas haft, inte mindre än 9 låtar på Svensktoppen, medverkat i "Bingolotto" två gånger, "Nyhetsmorgon", "Outsiders" (Kanal 5, 2006), "Äntligen Hitech" (TV4, 2006) och "Du är vad du äter" (TV3, 2007). Dessutom har dem även framfört ett antal liveframträdande i radio, både i Sverige och Norden.


Jimmy Lindberg - Gitarr / Sång
Henrik Sethsson - Sång / Keyboard
Hans Plahn - Trummor
Stefan Ryding - Bas / Sång

Chiquita

Pressbild Logotype Hemsida  
 

Chiquita

1970 startade Kenneth tillsammans med några vänner i skolan ett band som 1972 fick namnet Chiquita Brass.

1974 var Chiquita på Svensktoppen för första gången med en låt som heter Fredag du är här igen...

1977-1979 bytte Chiquita stil till discon som var enormt poppis.

1981 på hösten kom nuvarande sångaren Benny till Chiquita och då blev det traditionell dansmusik i bandet igen.

1987 kom samarbetet med Marianne Grammofon i Skara igång där vi har släppt tre fullproduktioner och mängder av sammlings-CD genom åren.

2001- Från Cd:n "Säg att du älskar mig än" blev låten "Rena Rama Vilda Västern"
Årets låt, framröstad av radio P4-lyssnarna.

2004 Cd:n "En Enda Stor Familj" blev Årets Bästa Dansbands-CD som släpptes då!

Nu jobbar vi vidare med nästa CD som kommer under året.

Drifters

Pressbild Logotype Hemsida  
       
Kuriosa: Erica är utbildad musikdirektör och spelar bl.a. tvärflöjt, alt-tenor-baryton- saxofoner, dragspel, trummor, klaviatur m.m.
Är sångpedagog och har bland andra coachat melodifestivalstjejerna i Timotej och flera av deltagarna i TV4.s Talangtävling.
 

Drifters

Ett av Sveriges största dansband genom tiderna startade 1962. Redan från början var målsättningen att varje spelkväll göra allt för att lämna en nöjd danspublik efter sig. Att aldrig ge avkall på denna ambition är nog en av anledningarna till att ha lyckats hålla sig på toppen i snart 50 år. Att sedan släppa skivor, hamna på Svensktoppen (14 ggr), medverka i massor av TV-program gör ju inte saken sämre.

När Drifters medverkade i TV för första gången 1976 i Nygammalt och Sveriges Magasin var bandets nuvarande frontfigur och sångerska, Erica Sjöström, 6 år gammal!!! Här följer några hilights under Ericas snart 13 år i bandet. En historik över alla 50 åren finns på Drifters hemsida.

2011 TV-dokumentärserien På Väg Till Malung sänds i SVT. Premiär för Erica i Så Ska Det Låta.. Mer TV i Bingolotto och Nyhetsmorgon. Ny cd Hoppas På Det Bästa
2010 TV: Världens Barn-galan och TV-dokumentären Dansbandsbandsbrudar. Mer TV i Nyhetsmorgon, Bingolotto och Go´kväll. Ny cd Stanna Hos Mig.
2009 Blir Årets Får Jag Lov-band framröstat av tidningens läsare och Sveriges dansarrangörer. Erica leder guldklavengalan tillsammans med Thomas Deutgen. Ny cd Ljudet Av Ditt Hjärta – grammisnomineras.
2008 Erica får för andra gången ta emot Guldklaven i kategorin Årets Sångerska. Drifters släpper under namnet Midsommar sitt andra tyska album som även kommer ut i Schweiz och Österrike. Ny cd Tycker Om Dig grammisnomineras och säljer guld.
2007 Ny cd Ett Liv Med Dig får lysande recensioner: ”Just nu har det här landet ingen bättre sångerska än Erica Sjöström” (Michael Nystås) Toppar tidningen Får Jag Lovs topp100-lista.
2006 Drifters inspelning av ledmotivet ”När du var här” till SVT:s succé Möbelhandlarens Dotter” vinner Guldklaven som ”Årets Låt”.hämtad från nya CD:n ”Kärlek är inget spel”.
2004 Vinner den prestigefyllda Guldklaven som ”Årets Dansband”.
2003 Erica får Guldklaven som ”Årets sångerska”. Drifters spelar in en tysk full-cd under namnet Midsommar och medverkar i ett 10-tal tyska TV-shower.
2001 Erica erövrar Guldklaven i klassen ”Årets blåsare”. Ny cd Om Du Vill Ha Mig. Titellåten ligger 10 veckor på Svensktoppen.
2000 Ericas första cd-singel med Drifters ”Kärleken rår ingen på”går direkt in på Svensktoppens tredje plats och ligger kvar i sex veckor.
1999 I augusti blir Erica ny frontfigur i Drifters.

Blender

Pressbild
Logotype .psd
Logotype .jpg
Logotype E .psd
Logotype E .jpg
Hemsida
  Engdahls



Engdahls består av:
PEKKA TANSKANEN: klaviatur, akustisk gitarr, dragspel, sång
STAFFAN EKSTRÖM: bas, saxofon, sång
LARS-GÖRAN "GAS" PETERSSON: pajas, trummor och sång
FREDRIK ENGDAHL: gitarr, sång

Fernandoz

Pressbild

Logotype
Hemsida
 

Fernandoz

Fernandoz, dansbandet från dom Värmländska skogarna, släpper nu sitt 12:e FullCd-album. För drygt ett år sen växte planerna fram om att göra en Tema-platta. Fernandoz och deras skivbolag Neptun kom fram till att göra en platta med enbart gamla Countrygodingar. Detta har varit en dröm för bandet ett längre tid, och nu blev det verklighet. Med stor omsorg valdes 12 gamla kända klassiker ut från 1950-talet t.o.m. 1970-talet. Countrymusiken har och har haft många undergenrer och stilar genom åren, men Anders, sångaren i bandet, tycker att dom fått med "a little bit of this and a little bit of that".

Med anledning av Fernandoz 30-årsjubileum finns också en liten bonuslåt med på plattan som speglar dessa 30 år som gått, och den är skriven av grabbarna själva. Fernandoz hoppas att plattan kommer att gillas av såväl dansbandsälskare som Countrydiggare. I samband med skivsläppet (den 26/8) släpptes också en presentationsfilm på sociala medier. Du finner den på Youtube, sök på: Fernandoz "Country Classics" 2016. För mer info gå in på www.fernandoz.se

1993 vann Fernandoz Svenska Dansbandsmästerskapen, och 23 år senare är sångaren Anders Nordlund fortfarande vid mikrofonen med sin fantastiska stämma.

Fernandoz är en garant för bra dansmusik med fart och fläkt, och har många stora framgångar på meritlistan. På Svensktoppen har bandet haft flera hits, däribland Guld och gröna skogar, En dag den sommaren och När ett hjärta har älskat. Fernandoz har medverkat vid tre tillfällen i TV4’s Dansbandslåten, de har gjort sju Bingolotto och 2008 vann bandets gitarrist Conny Ohlson och sångaren Anders Nordlund varsin Guldklav vid dansbands-Sveriges egen Grammisgala ”Guldklavengalan” för sina insatser och framgångar i branschen.

Hedins

Pressbild 1 m logo
Pressbild 2
Logotype Hemsida
 

Hedins

Hedins orkester är idag en trio som ursprungligen kommer från välkända Bengt Hedins orkester.

Bengt Hedins orkester lades ner 2004 och har sedan dess hetat Hedins orkester. Hedins har fr.o.m. 1 augusti 2013 gjort en omstrukturering eller marknadsanpassning om man vill kalla det så.

Vi är idag 3 man och spelar på som tidigare, enda skillnaden är att vi spelar lite mer vardagar och kan då vara lite mer ledig på helgerna. Vi försöker att vara lediga två helger i månaden.

Dagens Hedins består av Conny och Robin som varit med tidigare, samt nytillskottet Ola Nordén som idag är sångare i bandet.

Vi har bokat in ungefär 160 jobb för 2014, vilket vi är jättenöjda med. Vi gör fortfarande några jobb på fyra man som tidigare. Vi känner att detta är en behaglig nivå att spela på, och kommer att spela många år till.

Hedins består idag av:
Conny Hedin, trumpet, gitarr och klaviatur
Robin Rignell, trummor sång
Ola Nordén, gitarr, bas och sång

Holidays

Pressbild
Logotype jpg
Logotype eps
Logotype pdf
Hemsida
 

Holidays

Holidays bildades 1999.

Utgångsorten är Åmål och två av orginalmedlemmarna är fortfarande kvar.
Michael Andersson och Hans Melin. Björn Björklund började 2010 och Niklas Mörk började 2015 . Bandet har en fräsch mogen stil.

Medlemmar;
Björn Björklund - Sång, gitarr och dragspel
Hans Melin - Keyboard
Niclas Mörk - Trummor
Michael Andersson - Gitarr, saxofon och sång

Jannez

Pressbild (jpg)
Pressbild (pdf)
Pressbild 2 (pdf)
Pressbild 3 (pdf)

Logotype Hemsida
 

Jannez

Nu kommer vår nya cd som vi är mäkta stolta över. 2009 har börjat fantastiskt för oss. Inte minst tack vare framgångarna i Dansbandskampen där vi fick titeln som "Tittarnas Joker" och en tredjeplacering! Det har gett oss en oerhörd respons både i och utanför Sverige.

Vi hoppas glädjen vi känner genomsyrar denna skiva och att vi kan förmedla, åtminstone lite av det till Er.

På med dansskorna så syns vi på dansbanorna framöver.

Hälsningar Jannez

1. Guenerina
2. Hey Marie
3. I Djupet Av Mitt Hjärta
4. Endlessly
5. Baby
6. Du Får Solen Att Ge Opp
7. Your Once And Twice
8. I Never Betray You Again
9. De' E' Som De' E'
10. Låt Hela Världen Se
11.From Me To You
12. Nasty
13. Shining Rose

Jive

Pressbild med logo
Pressbild utan logo
Logotype Hemsida

 

 

Jive

Jive bildades 2002 av Torbjörn Eriksson tillsammans med Leif Wallin. "Tobbe" hade sedan en tid tillbaka dragit sig ifrån själva spelandet och hade efter 20 år som bassist och sångare i Per Lundgren`s 80 talet och Black Jack 90 talet funnit sig ganska nöjd med turnerande och tyckte sig vara nöjd med detta. Men som man säger "en gång musiker alltid musiker. "Jive" var arbetsnamnet och det dröjde inte förrän bandet var igång på vägarna.

2004 var det dags för det första I Afton dans, som då gjordes i den "gamla" andan och det resulterade i ännu fler bokade jobb och den första skivan släpptes året efter.

2006 vann Jive Ekebofestivalens 1a pris för årets band och kort därefter gjordes nästa skivsläpp med hjälp av Kent Liljefjäll som redan varit med att producera bandets första skiva.

2008 gjordes en förändring och Jonas Näslund fd, sångare i Mats Bergmans ville vidga vyerna och Jive antog under året en ny skepnad med Jonas som frontfigur. Det var en kort era för bandet med denna sättning men som trots allt satte prägel för fortsättningen. Bandet gjorde ett aftondans med denna sättning samt "Dansbandskampen" och ännu en platta släpptes på skivbolaget Kavalkad.

2009 var det återigen dags för Jive att göra ombildning i samband med att Jonas sökte sig söderut till sina hemtrakter. Under vintern 2012 anslöts sig Conny Olsson, tidigare i Fernandoz till bandet och nu släpps albumet ”Om du vill” som producerats av Wahlströms kapellmästare Tobbe Nyström. Skivan innehåller en skön mix av nya låtar och svängiga covers. Framtiden ser väldigt ljus ut för Tobbe och hans grabbar i bandet. Turnéplanen ser riktigt bra ut och bandet låter bättre än någonsin. Det är något publiken har märkt och Jive spelar för en större publik än på mycket länge.

Du kan förhandsbeställa Jive's nya CD "Om Du vill" fraktfritt på Ginza

Jive i samarbete med Nöjen i Norr AB

Jontez

Pressbild Logotype Hemsida  
 

Jontez

När Får Jag Lov sammanfattade listan över 2011 mest populära dansband – en lista som tidningens läsare röstar fram – kom Jontez på andra plats, endast slagna av Streaplers.

Det är ett bevis på hur otroligt folkkära Jontez blivit de senaste åren. Detta beroende på en sak, kärleken till det bandet håller på med nämligen musiken.

Jontez är ett av Sveriges mest turnerande dansband och drar alltid fullt med folk som kommer tillbaka gång efter gång för att dansa till bandet. Killarna lirar precis den typ av mogen dansbandsmusik som bäst går hem i dansbandssverige idag. Jontez nya skiva är en otroligt stark mogen dansbandsplatta med ett suveränt sväng där ingredienser som saxar, steelguitars och dragspel ger det lilla extra. För att inte tala om sångaren Oles röst. Ole är utan tvekan en av Sveriges vassaste sångare i branschen och hans sammetslena röst är perfekt för musiken.

Vi på skivbolaget Atenzia är otroligt stolta över att kunna presentera Jontez som ett av våra band och vi satsar stort på bandet med annonsering i mängder av tidningar framöver. Dessutom satsar vi även på nätannonsering på bland annat Facebook (visas mellan 700.000–800.000 ggr) och i annan media. Den här skivan kommer att bli Jontez stora break även på skivsidan. För på livesidan är de redan ett av de större banden i Sverige idag, något som bevisas av Får Jag Lovs omröstning där de kom före band som Lasse Stefanz, Thorleifs, Drifters, Larz Kristerz, Blender, Fernandoz, Matz Bladhs, Donnez och alla de andra. Imponerande!

Kindbergs

Pressbild 1
Pressbild 2
Pressbild 3
Logotype Hemsida
 

Kindbergs

Rutinerade Kindbergs är idag ett väletablerat dansband.

Efter att på mitten av 80-talet ha startat som ett blues band, sadlade man om och blev ett traditionellt dansband. Några av höjdpunkterna förutom ett gäng Tv-framträdanden, listhits blev Svensktoppsettan "Ännu blommar kärleken" 1998 en topp för bandet.

Efter det har det blivit fem besök på Svensktoppslistan och ett gäng tester. Bandet har under de senaste åren anammat en lite modernare stil, vilket har uppskattats av både den svenska och norska publiken. Kindbergs är nämligen idag ett band som även spelar i Norge. Norges dansare har verkligen tagit bandet till sig och Kindbergs röner även stora framgångar där vid sidan av sin satsning i Sverige.

Kindbergs sångare Jocke Ekelund gjorde under hösten 2015/våren 2016 ett uppehåll för att vila skadade stämband. Duktige Anders Wigelius hoppade in och vikarierade bakom sångmicken. Och nu när Jocke är tillbaka och basisten Ola Jonsson valt att lägga basen på hyllan, hoppar Anders in på platsen som sångare och basist.

Kindbergs firar sitt 30-årsjubileum nästa år, 2017. Då kommer en ny studioplatta att släppas på deras skivbolag, Atenzia Records. Under 2016/2017 väntar en storsatsning på nya, fräscha Kindbergs!

Bandet består idag av:
Anders Wigelius - sång och bas
Jocke Ekelund - gitarr och sång
Henke Svensson - klaviatur, sång, dragspel och saxofon
Conny Falk - trummor och sång

Larz Kristerz

Pressbilder
       
Logotyper
png png eps eps
       
Hemsida
http://larzkristerz.com/
 

Larz Kristerz

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen.

Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz skulle medverka på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet.

Sex gamla klassiska låtar repades in. Lastbil med chaufför rekvirerades, gamla Hagströmhögtalare och PA fick en rejäl översyn, elverk och tidsenliga dansbandskläder lånades. Kvällen innan det hela skulle gå av stapeln samlades vi för att texta skyltar med "slagord" för vår sak.

På morgonen för den stora dagen pyntade vi vagnen med skyltar, lövruskor och en Mercedesbuss från slutet av 60-talet. Under bussen ställde vi dessutom en rökmaskin vilken i sin tur resulterade i att byns poliskonstapel sladdade fram till vårt ekipage på sin cykel och undrade om det brann. Karnevalståget drog igång och låtar som "Näckrosen" och "Sjätte september" studsade mellan husväggarna på byn. Det blev en succé och vi fick erbjudande om spelning redan samma eftermiddag, men 6 låtar gör ingen danskväll. Det var bara att sätta igång att repa och naturligtvis, låta sy upp en tidstypisk scenkostym. Kostymerna syddes upp av Harriet Sålder och Margareta Långh.

Nu undrar ni, vilka är dom där Larz-Kristerz egentligen!?

Jo, det är en blandning av flera olika Älvdalsband. Det är Trond Korsmoe – gitarr och bas,
Torbjörn Eriksson – klaviatur och Mikael Eriksson – trummor, från dansbandet Ramblers,
Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys och Anders Tegnér - elgitarr och körsång, från Little Aron, Bosse Tegnérs, Rude Cindy, Billy Opel. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet.

Första dansspelningen blev 50 mil från hemmaplan, på ett bröllop i Göteborg. Det i sin tur resulterade i att vi fick en till bröllopsspelning i Göteborg sommaren efter.

Suget efter ett "Larz-Kristerz" band har visat sig större än vi kunde ana från början och det är verkligen jätteroligt. Vi har fått spela på allt från gamla nostalgiska utomhus-dansbanor och bygdegårdar till moderna dansrestauranger och ishallar. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi.

Stuffhälsningar från Larz-Kristerz

Likes

Pressbild 1
Pressbild 2
Logotype neg.png
Logotype pos.png
Logotype rgb.png
Hemsida
 

Likes

Likes är ett nytt dansband från Sveriges vackra sydkust som bildades i början av 2015.

Redan sommaren samma år vann de Danskalaset i Göteborg, och ser nu fram emot att komma ut på dansbanorna med sin fräscha buggvänliga musik.
Bandet består av fyra musikanter med bred erfarenhet och stor kärlek till musiken.

Förbered er på att möta:
Freddie - sång och gitarr
Kevin - keyboard och sång
Roger - bas och sång
Ulf - trummor och sång

En filmsnutt från Likes på Cinderella

Lövgrens

Pressbild m logo
Pressbild u logo
Logotype Hemsida
 

Lövgrens

Lövgrens är ett av Sveriges populäraste dansband.
Repetoaren består av mogen dansmusik som levereras med
smittande spelglädje.

Ny cd kommer under hösten 2013

Matz Bladhs

Pressbild Logotype Hemsida Lyssna
 

Matz Bladhs

Aktuellt 20120102

Matz Bladhs släpper nytt album med några av Sveriges bästa låtskrivare.

En av Sveriges bäst säljande orkestrar genom tiderna, Matz Bladhs, är nu tillbaka tillsammans med några av Sveriges mest erkända låtskrivare. På nya albumet Leende Dansmusik 2012 hörs låtar av bland annat Thomas G:son, Calle Kindbom och Stefan Brunzell.
Läs mer här...


Håkan Nordling heter vår nya saxofonist som även spelar tvärflöjt och gitarr. Sören Kenstam heter vår nya trummis. Vi återkommer med mer info.

PerHåkans

Pressbild 1
Pressbild 2
Logotype Hemsida
 

PerHåkans

PerHåkans bildades 2011 med målet att leverera dansant musik för såväl ung som gammal. Med en kombination av över 30 års branscherfarenhet kombinerat med nya talanger siktar PHs framåt och i månadskiftet april/maj 2017 släpper de en ny platta med hela 16 låtar!

Skivan "Jag vill med dig" består av svängiga och roliga bugglåtar! Tänkvärda ballader med texter som berör! Flera låtar skrivna av bandets egna medlemmar sätter den prägel, som har blivit PHs signum, att leverera känsla, sväng och glädje till sin publik.

PHs består av
Per-Håkan Helén - gitarr och sång
Linus J Karlsson - piano och sång
Björn Norbäck - trummor och sång
Christian "Mini" Olsson - bas och sång

Sannex

Pressbild
Logotype jpg Hemsida Lyssna
    Logotype png    
    Logotype eps    
Pressbild Årets Dansband 2015  
  Sannex

·  2012 var bandets frontfigur Andreas nominerad som årets sångare i Guldklavegalan i Malung. Just då ironiskt nog brottades han med stora stämbandsproblem, som han kämpar med än idag men har kontroll på.
 
·  2013 vann dom årets manifestpris för deras förmåga att vara nytänkande, men för den delen inte tumma på dansbarheten.
 
·  2014 har deras nya skiva blivit hyllad och deras första singel Stanna tiden
har spelats frekvent i Sveriges radio P4. Bandet spelade även in en musikvideo till den låten för att visa att man kan vara banbrytande ytterligare en gång.
 
·  2014 blev Sannex nominerade igen till hela två Guldklavar. En för Årets låt och en för Årets dansband. Sannex vann priset som årets dansband under Malungsveckan.
 
·  2015 Sannex började året med att ta emot pris för ”Årets låt” i Sveriges radio P4-dans med ”Stanna tiden”. Under våren släppte bandet en live-skiva med publikens favoriter. Sannex blev nominerade till ”Årets dansband 2015”.
Sedan släpptes bandets nya singel innehållande 3 helt nya låtar.
Sannex lyckades sen i stenhård konkurrens att vinna
Årets dansband 2015
före Donnez och Lasse Stefanz. En otrolig ära.
 
·  2016 Sannex framgångsaga fortsätter med full spelplan och publikrekord. I januari släpper bandet sitt nya album ”Din sida sängen” som senare vinner en guldkalv för årets album. Andreas vinner en guldklav som
Årets sångare.

·  2017 Sannex kör på som aldrig förr med nya publikrekord och är nominerade både till årets Manifestpris och till en Grammis som årets dansband.

Detta är några bevis på Sannex framgång, men det största beviset är publiken som återkommer gång på gång. Sannex har och kommer alltid att ge allt på scenen för att både publik och arrangörer ska få en oförglömlig kväll.

Sannex består av: Andreas O, sång & gitarr - Micke, trummor & sång
Andreas (Lill-Klas), bas & sång - Patrich, klaviatur & sång

scotts

Pressbild 1 Logotype Hemsida
Pressbild 2    
 

scotts

Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Danbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten "Jag tror på oss" som tog sig till Andra chansen.

Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatt såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex. "näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

Sommaren 2014 är det dags igen för skivsläpp, denna gång med enbart nyskrivet material. Scotts passar lika bra i folkparken som på nattklubben då dom även kör sina populära "showset".

Scotts är även utvalda till arrangörernas favorit 2012 och 2013

Skåningarna

Pressbild Logga 1
Logga 2
Facebook  
 

Skåningarna

Skåningarna startades 2014 och då som duo. I Januari 2016 bestämde sig bandet för att utöka sin sättning. Skåningarna är idag ett mycket kompetent band med Joel Andreasson i spetsen. Bandet spelar mogen dansmusik och när man hör dem så är det svårt för fötterna att inte ta sig ut på dansgolvet!

Bandet består av:
Joel Andreasson - sång
Mats Gustafsson - klav, dragspel, sång
Håkan Larsson - trummor
Antti Johansson - steelguitar, gitarr, sång

Shine

Pressbild Logo (jpg)
Logo (psd)
Facebook Hemsida
 

Shine

"Nöjeskällan presenterar Shine - ett nytt modernt dansband!

Shine består av fem musiker med mångårig rutin av musicerande och turnerande som alla strävar mot samma mål, dvs att locka ut dansglada musikälskare till dansbanorna. Musikaliskt kommer det att bli modern dansmusik med inslag av rock och country.

Embryot till Shine uppstod en kväll i juli 2016 under Dansbandsveckan i Malung. ”Det är dags att skapa och etablera ett nytt modernt dansband där kvalitet och musikalisk glädje får stå i fokus”, resonerade Marcus Persson, Daniel Andersen och Lasse Strand. Alla är tidigare medlemmar i dansband, bland annat Pure Divine och Surround. Bandet blev komplett efter möte med sångerskan Jessica Andersson Hyvärinen samt gitarristen Peter Enström. Båda har, liksom de övriga i bandet, stor genrebredd och branschvana. Ett samarbete med välbekante Henrik Sethsson (Casanovas) har inletts och det har resulterat i bandets första singel, ”Du kan locka mig i fällan”, producerad av Sethsson som skrivit låten tillsammans med Andreas Åhlin. Den släpptes på Spotify i mars 2017 genom Ateniza Records.

Bandet gör din debut i juni 2017. Örebro blir bandets utgångsort."

Thor Görans

Pressbild 1
Logo_m_effekt   Hemsida  
Pressbild 2 Logo_u_effekt      
           
 

Thor Görans

Thor Görans är tillbaka på platta. Och nyss fyllda 40 framgångsrika dansbandsår är bandet hetare än någonsin. Ett av Sveriges största dansband fortsätter leverera. På scen och på skiva. Fullsatta dansbanor och en fullspikad turneplan runt om i Norden vittnar om bandets fortsatta popularitet. Thor Görans har alltid gått sina egna vägar, och det fortsätter dom med. Bandet har alltid värnat om sin egna unika stil. Precis inget enda dansband låter som Thor Görans. Och inte många band har en helt egen låtkatalog, som bandets låtskrivare Peter "Till min kära" Grundström försett bandet med under alla år. Det vet bandets trogna fans, skivköpare och danspubliken.

- "Det är alltid en glädje att släppa nytt låtmaterial. Målet är att alltid leverera trygghet, men också kunna överraska på varje ny platta. Vi känner att vi återigen tagit ett nytt steg framåt. Vi har heller aldrig tidigare upplevt den respons vi får idag. Både på dansbanorna och för våra plattor. Vi möts av så mycket kärlek och uppskattning var vi än drar fram, berättar Grundström.
För 21 år sedan började samarbetet med populära sångerskan Agneta Olsson, som numera frontar bandet. Idag har hon varit ordinarie sångerska i 12 år:

- "Agneta har en fantastisk sångröst, och hon har verkligen lyft bandet. Hon är numera vår frontperson, och jag ägnar mig ännu mer åt låtskrivandet. Men publiken uppskattar att vi fortfarande är två som sjunger. Kombinationen tjej och kille skapar mångfald, på scen och skiva, och vi tycker att bandet har blivit ännu mer intressant med ett centrerat dansbandspar i mitten", säger Peter Grundström.

Thor Görans har fortfarande en stor skivköparpublik. Trogna skivköpare som fortfarande vill ha en fysisk skiva i handen. Att kunna spela i bilen, i husvagnen, till partyt, sommarkvällen och vid livets alla tillfällen

Thoréns

Pressbild Logotype Hemsida  
 

Thoréns

Vi vill att du som dansar till oss ska få höra låtar som du gillar,tycka att det är lätt att dansa till, njuta av en behaglig ljudvolym och se att vi tycker om att spela.

 

Titanix

Pressbild1 utan logo Logotype Hemsida Lyssna
Pressbild1 med logo      
Pressbild2 utan logo      
Pressbild2 med logo      
 

Titanix

Titanix är bandet som tog tv-tittarna med storm hösten 2009 när dom tog sej hela vägen till final i Dansbandskampen i SVT . I finalen kom bandet på andra plats.

Lite historia: Titanix har spelat på heltid sedan 1989, med andra ord en mycket rutinerad orkester. Med sig i bagaget har dom bl.a. två finalplatser i Dansbands-SM, ett par Svensktoppsplaceringar, Kulturpris från sin hemkommun, Guldklavenomineringar där Maria blev ”Årets Sångerska 2010”, Stefan "Årets Gitarrist 2007" för att sedan ta hem "Årets Album 2013" med Albumet "Genom Natten". Även en Grammisnominering har det blivit för bandet med Albumet ”Drömmar får liv”.

Det var lite av vad denna orkester hunnit med...

Titanix består av:
Maria Rolf, sång
Henry Kieksi, bas
Magnus Löfving, trummor
Stefan Rolf, gitarr
Jerry Rolf, keyboard.

Voize

Pressbild 1 Logotype Hemsida
Pressbild 2    
Pressbild 3    
 

Voize

Voize startades 2011 och har på kort tid nått stora framgångar. Bandet består av fyra killar med stor rutin från branschen. De är idag ett av de dansband som ökar mest i popularitet i Sverige.

Våren 2013 tävlade man i Bingolottos Dansbandskamp och svenska folket röstade fram bandet hela vägen till final. I oktober 2013 släppte Voize sitt första album, "Du lärde mig älska". Plattan fick fina recensioner av både recensenter och publik runt om i landet och tog sig som enda dansbandsalbum in på Svenska Albumlistan i sällskap av bland annat Paul McCartney och Europe.

Under 2012 och 2013 turnerade man med Diggilooturnén och den breda allmänheten började få upp ögonen för bandet. Medlemmarna har två guldklavennomineringar i bagaget, 2004 nominerades Magnus Meinert till årets sångare och 2009 blev Per-Erik ”Lillen” Tagesson nominerad till årets trummis.

Voize står för hög kvalitet, dansbarhet och ett härligt ös. Musiken präglas av en mycket dansant repertoar och glädje. Både arrangörer och publik visar ett stort intresse för Voize som har en strålande framtid!

Bandet består av;
Magnus Meinert
Per-Erik ”Lillen” Tagesson
Fredrik Grönvall
Jianis Xouri

Wahlströms

Pressbild 1 jpg Logotype 1 Facebook
Pressbild 2 jpg Logotype 2  
Pressbild 1 png    
Pressbild 2 png    
       
       
 

Wahlströms

Znits

Pressbild Logotype Hemsida  
 

Znits

120 års samlad erfarenhet av dansmusik säger allt. Rätta oss om vi har fel.

Mycket Nöje.

Znits medlemmar är:
Berit Gustavsson, sång git
Ola Gustavsson, git sax dragspel sång
Fredrik Backman/Magnus Håkansson, klaviatur sång
Matz Ålund, trummor